Agenda

De werkgroep Groene Kerk organiseert een serie van 2 workshops op maandag 9 april en maandag 16 april 2018.

Locatie : Marcuskerk aanvang 19.45 uur.

Inhoud Workshops:

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

De workshop “God in de supermarkt” verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.

De workshopleiders:
De serie van twee avonden wordt  gegeven door Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp: “ Wij zijn al vanaf onze studententijd geraakt door het onrecht en de pijn van medemens, natuur en dier. Wij willen hier graag iets aan doen en denken dat wij in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Wij laten ons inspireren door hoe Jezus omging met de arme en de behoeftige “. Alfred is in het dagelijks leven werkzaam als zorgcoördinator in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Arjan is boerenzoon. In het dagelijks leven is hij werkzaam als lerarenopleider op de Radboud Universiteit. Zie voor meer informatie : www.godindesupermarkt.nl

Geef je op via : groenekerk@pgleusden.nl  uiterlijk voor 24 maart.

Pin It on Pinterest

Share This