Ambassadeurs

Om het ideaal van eerlijke handel kracht bij te zetten heeft de werkgroep een aantal ambassadeurs van eerlijke handel. Dit zijn rolmodellen voor de inwoners van de gemeente Leusden en voor bedrijven en instellingen die in de gemeente gevestigd zijn.

Gerolf Bouwmeester

Eerste ambassadeur

De burgemeester van Leusden staat hier op de foto met zijn favoriete fairtrade product:

“Het is een product van hoge kwaliteit, het is lekkere koffie.Ik geniet extra van een heerlijk kopje koffie wetende dat de boeren er dan ook een eerlijke prijs voor hebben gekregen.”

Eloïse van der Ham

Jeugdambassadeur

Eloïse is gek op bakken: koekjes, taarten in allerlei smaken. Ze heeft in de jeugdgemeenteraad gezeten en is bewust bezig met eerlijk eten.

“Ik heb voor deze chocoladerepen gekozen, omdat ik het goed vind dat er geen kinderarbeid is gebruikt voor deze chocola. En ik vind het natuurlijk ook heel lekker!

 

William Wahle

Ondernemer in Leusden

William Wahle is ondernemer in Leusden en draagt fairtrade een warm hart toe. Dat zie je in zijn winkel terug. Ook William houdt van fairtrade koffie:

“Duurzaam en mensgericht ondernemen zit verankerd in onze missie, daarom deze  versgebrande Jumbo koffiebonen, zowel biologisch als fairtrade, maar bovenal heel erg lekker!”

 

Wim Visser

Voorzitter Wereldwinkel Leusden

Wim stond aan de wieg van de werkgroep Fairtrade Gemeente Leusden. Als voorzitter van de Wereldwinkel in Leusden vertegenwoordigt hij de enige winkel in Leusden die geheel fairtrade is.

“De Wereldwinkel staat bekend om zijn fairtrade artikelen. Dat er ook artikelen te krijgen zijn, die passen in het hedendaagse interieur is minder bekend. Dat wil ik graag onder de aandacht brengen. Daarom sta ik met deze charmante beeltenis op de foto.”

Like van Hulten

Participatieregisseur en gemeenteraadslid

Like zat van 2014 tot en met 2018 in de werkgroep Fairtrade Gemeente Leusden en heeft tal van activiteiten van de grond getrokken. Ze is nog steeds betrokken bij bijvoorbeeld de Fairtrade Weken en Heel Leusden Bakt Fairtrade. Like draagt op deze foto fairtrade sieraden.

“Ik heb voor deze sieraden set gekozen omdat ik het liefste sieraden draag met een verhaal. En ik vind deze set heel mooi! Het eerlijk inwinnen van goud & zilver is lastig en daarnaast is het marktaandeel van Fairtrade goud& zilver in Nederland heel klein. Des te meer reden om aandacht aan mooi handgemaakte sieraden te geven.”

 

Pin It on Pinterest

Share This