Marokkaanse runderstoof met pruimen

Ingrediënten

Lokaal

  • 650 gr. riblappen of sukadelappen
  • gedroogde pruimen zonder pit

Fairtrade

Overig

  • 1 blikje (bio) tomatenpuree
  • 4 e.l. (bio) olijfolie
  • 250 ml. water

Bereidingswijze

  1. Verwarm 4 el olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
  2. Haal het vlees uit de pan en bak de tomatenpuree al roerend ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de Marokkaanse kruidenpasta en het water toe en breng het vocht aan de kook.
  4. Leg het vlees terug in de pan en laat de stoof op zacht vuur in ongeveer 2 uur zacht gaar stoven. Voeg de laatste 5 minuten de pruimen erbij.
  5. Serveer met deze kruidige stamppot, aardappelpuree of rijst.

Bron: https://www.fairtradeoriginal.nl/recept/marokkaanse-runderstoof-met-pruimen/ 

Rundvlees uit Leusden

De familie Verweij van Hoeve Ruitenbeek verkoopt rundvlees, aardappels en ijs.

Pin It on Pinterest

Share This