Marokkaanse runderstoof met pruimen

Ingrediënten
Lokaal
- 650 gr. riblappen of sukadelappen
- gedroogde pruimen zonder pit
Fairtrade
- 1 kruidenpasta voor een Marokkaans stoofpotje
- Eventueel rijst voor erbij
Overig
- 1 blikje (bio) tomatenpuree
- 4 e.l. (bio) olijfolie
- 250 ml. water
Bereidingswijze
- Verwarm 4 el olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en bak de tomatenpuree al roerend ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de Marokkaanse kruidenpasta en het water toe en breng het vocht aan de kook.
- Leg het vlees terug in de pan en laat de stoof op zacht vuur in ongeveer 2 uur zacht gaar stoven. Voeg de laatste 5 minuten de pruimen erbij.
- Serveer met deze kruidige stamppot, aardappelpuree of rijst.
Bron: https://www.fairtradeoriginal.nl/recept/marokkaanse-runderstoof-met-pruimen/
Rundvlees uit Leusden
De familie Verweij van Hoeve Ruitenbeek verkoopt rundvlees, aardappels en ijs.