Voedsel

Een eerlijke prijs voor arbeid, goede werkomstandigheden en een duurzamere productie, dat zijn uitgangspunten voor producten met het fairtrade-keurmerk. In de Fairtrade Gemeenten-campagne wordt ook lokaal geteelt voedsel positief geëvalueerd. Daarom is de slogan van Fairtrade Leusden ‘Eerlijk van ver, eerlijk van dichtbij.’ Op deze pagina staan twee recepten voor een eerlijke maaltijd met producten van ver weg en producten van dichtbij. Op de pagina Eerlijk Winkelen staat een lijst met plaatsen waar lokale producten verkrijgbaar zijn.

Marokkaanse runderstoof met pruimen

Deze runderstoof is heerlijk met deze kruidige stamppot met pompoen, aardappel en zoete aardappel. Liever iets anders dan aardappels? Dit stoofpotje is ook lekker met couscous of rijst met wat groenten.   

Gebakken ananas met vanille-ijs

De perfecte combi van lekker van ver weg (fairtrade ananas) en (h)eerlijk van dichtbij (vanille-ijs van Hoeve Ruitenbeek!)

Meer recepten?

Op de website van Fairtrade Original staan héél veel recepten. Ze prijzen uiteraard hun eigen producten aan, dus kijk kritisch naar wat er nog meer fairtrade kan en wat je van dichtbij kunt halen.

Er is een nieuw Kookboek Eerlijk Eten met tachtig recepten met minstens één fairtrade product.

Pin It on Pinterest

Share This