De werkgroep Fairtrade gemeente Leusden

Annemarie Houkes

Voorzitter Werkgroep Fairtrade Gemeente Leusden

Een ei van dichtbij. Dat is ook fairtrade! Dit ei komt van een biologische boerderij in Leusden en werd verkocht bij een lokale winkel. Een eerlijke prijs, duurzaam in productie en vervoer – voor mij zijn dat de optimale criteria van fair trade.

Als voorzitter van de werkgroep zet ik me in voor de contacten met bedrijven en organisaties in Leusden. Daarnaast zoek ik ambassadeurs voor ons doel. We hebben er al een aantal!

Chieni Wassink

Lid Werkgroep Fairtrade Gemeente Leusden

Eerlijke handel is voor mij geen manier om iets goeds te doen. Het is voor mij: recht doen! Iets goeds doen heeft het gevoel van ongelijkheid in zich. De filantroop staat boven de ontvanger, het maakt afhankelijk. Zeg maar: Dank je wel! Fairtrade staat juist voor een gelijkwaardige positie t.o.v. de producenten. Zij hebben recht op een leefbaar bestaan. Fairtrade werkt aan een rechtvaardiger verdeling in deze wereld: eerlijke beloning, veilige werkomstandigheden en zorg voor het milieu. Daarom kies ik voor fairtrade! Dat lijkt heel eenvoudig door bij je inkopen in de supermarkt en in wereldwinkels zoveel mogelijk te kiezen voor fairtrade.

Theo Maat

Lid werkgroep Fairtrade Gemeente Leusden

Opa Theo en kleindochter Robin  zijn dol op bananen en pure hagelslag. Robin weet al van ‘delen dichtbij’, want vaak vraagt ze: “Opa, mag ik ook ’n hapje?” Delen dichtbij met zo’n kleindochter doet opa graag, maar hij denkt daarbij ook aan ‘delen ver weg’, want daar vragen (groot)ouders en (klein)kinderen van hun oogst vaak: “Mag ik ook een hapje?” In de hoop dat we wereldwijd steeds meer eerlijk willen delen en dat ook doen, deelt opa nu fairtrade bananen en fairtrade hagelslag met zijn kleindochter. Thuis en via de werkgroep Fair Trade in Leusden wil hij zich inzetten voor wereldwijd eerlijk delen. Gaat Robin straks ook ‘ver weg delen’?

 

En jij?

Lid werkgroep Fairtrade Gemeente Leusden

Kom jij onze werkgroep versterken? We zoeken iemand die samen met Annemarie langsgaat bij bedrijven en organisaties. We brengen fairtrade onder de aandacht en kijken of we een samenwerking tot stand kunnen brengen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met flleusden@outlook.com!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This